Rusya'dan Ukrayna'ya Donbas tehdidi

Rusya'dan Ukrayna'ya Donbas tehdidi

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko Ukrayna'nın Donbas bölgesine saldırı başlatması halinde Rusya'dan orantılı bir şekilde yanıt alınacağını söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Rusya’nın Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerindeki vatandaşlarını yalnız bırakmayacağını, Ukrayna ordusunun 'işgal etmesi' halinde verecekleri yanıtın saldırganlığın boyutu ve oluşacak askeri-siyasi durumla orantılı olacağını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre, Parlamentskaya Gazeta’ya konuşan Matviyenko, “Tanınmayan bu cumhuriyetlerde binlerce Rus vatandaşı yaşıyor. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin buraları işgal etmesi durumunda onları zor durumda bırakmayacağımız, gücendirmeyeceğimiz aşikar. Onları korumak için gereken her şeyi yapacağız. Doğal olarak da vereceğimiz yanıt saldırganlığın boyutu ve oluşan askeri-siyasi durumla orantılı olacak” ifadelerini kullandı.

Matviyenko, Ukrayna saldırı silahlarıyla doldurulurken, Rusya sınırlarında da gerginlik noktaları oluşturulurken Rusya’nın askeri nitelikli tedbirler de dahil, bir dizi tedbir almak zorunda olduğunu vurguladı.

Matviyenko, Rusya’nın ne Ukrayna’yla ne de başkasıyla savaşmak gibi bir isteği olmadığını, saldırganca istekleri olduğuna dair suçlamaların objektif bir dayanağı bulunmadığını söyledi.

Rusya-Ukrayna ilişkilerinin iyi bir dönemden geçmediğini kaydeden Matviyenko, her türlü sorunun barışçıl, diplomatik ve siyasi yolla çözülebileceğini öne sürdü.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.