Rusya'nın Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanıması yeniden gündemde

Rusya'nın Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanıması yeniden gündemde

Rusya'nın Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini resmi düzeyde tanıyabileceği ifade ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna savaşının başladığı tarih olan 24 Şubat'tan bu yana ilk yurtdışı ziyaretini Tacikistan'a gerçekleştirdi.

Tacikistan lideri İmamali Rahman, Rus lider Putin'i başkent Duşanbe'de kabul etti.

Putin, Rahman ile yaptığı görüşmeler esnasında Rusya'nın Afganistan yönetimiyle ilişkiler kurma çabalarına sahip olduğunu işaret etti fakat Afganistan'da yer alan tüm etnik grupların ülke yönetiminde bulunması gerektiği konusuna parmak bastı.

Putin, "Tüm etnik grupların Afganistan yönetiminde temsil edilmesine dair girişimlerimizi sürdürüyoruz." dedi.

Afganistan'daki durumun gerilimden koparılması için elinden geleni yaptıklarını söyleyen Putin, durumu kontrol altında tutan siyasi güçlerle ilişkiler kurmaya çalıştığını dile getirdi.

Rusya-Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi ilişkileri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Afganistan Özel Temsilcisi Zamir Kabulov geçtiğimiz günlerde, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanıyabileceklerini ifade etmişti.

Rusya'nın Afganistan Özel Temsilcisi Kabulov, yeni yönetimin tanınması konusunda ABD'yi izlemeyeceklerini vurgularken, Taliban'ın Orta Asya için tehdit olmadığını söylemişti.

Kabulov, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini tanıma ihtimalleri bulunduğunu belirterek, kapsamlı ve etkin bir siyasi hükümetin oluşması durumunda ciddi görüşmelere zemin oluşacağını belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.