Rusya'nın Dağlık Karabağ sevkiyatları devam ediyor

Rusya'nın Dağlık Karabağ sevkiyatları devam ediyor

Rusya Savunma Bakanlığı 20 askeri nakliye uçağının daha Ermenistan'a gönderildiğini aktardı.

Rusya Savunma Bakanlığı 20 askeri nakliye uçağının daha Dağlık Karabağ'da konuşlanmak üzere Ermenistan'a gönderildiğini aktardı.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan Dağlık Karabağ anlaşması sonrasında Rusya'nın bölgeye yönelik askeri sevkiyatı son hız devam ediyor.

Taraflar arasında varılan mutabakat sonucunda Dağlık Karabağ bölgesinde "barış gücü" olarak konuşlanan Rus askerlerine ilave sevkiyatların devam ettiği bildiriliyor. Son sevkiyatlarda 18 İl-76 ve 2 An-124 tipi askeri nakliye uçağı, Karabağ'a konuşlanacak Rus askerleri ve askeri araçları Rusya'dan Ermenistan'a götürdü.

Başkent Erivan'a iniş yapan uçaklarda bulunan askeri araçlar kara yoluyla Dağlık Karabağ'a yöneldi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre son 24 saat içerisinde Rusya, Dağlık Karabağ'a konuşlandırmak üzere 58 askeri aracı Ermenistan'a gönderdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan 10 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacak bir ateşkes anlaşmasına imza atmıştı.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.