Rusya'nın 'görünmez' denizaltıları Akdeniz'de

Rusya'nın 'görünmez' denizaltıları Akdeniz'de

Rusya'nın yeni geliştirdiği silah yüklü iki denizaltıyı Akdeniz'e gönderdiği bildirildi.

Rus basınında çıkan haberlere göre Rusya yeni geliştirdiği silah yüklü iki denizaltıyı Suriye'deki operasyonlarda kullanılmak üzere Akdeniz'e gönderdi.

İki dizel motorlu gemi, Avrupa'nın kuzeyindeki Baltık denizinden yola çıkarak önce Karadeniz'e ardından da Akdeniz'e ulaştı. Interfax haber ajansına konuşan Rusya'nın Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyacheslav Trukhachev, gemilerin Rusya'nın 2014'te Ukrayna'dan ele geçirdiği Kırım'daki limana ulaşmadan önce de Akdeniz kuvvetlerine bağlı olduğunu söyledi.

Lazkiye'deki limana konuşlandırılacak

Kendi sınıflarının en yeni üyeleri olan Kolpino ve Veliky Novgorod isimli denizaltılar Rusya'nın Karadeniz filosunu güçlendirmek amacıyla geliştirildi. Rus medyası bu sınıfa dahil olan denizaltıları çok sessiz çalışması ve düşman tarafından takip edilmelerinin zorluğu nedeniyle "görünmez" olarak adlandırıyor.

Trukhachev, Akdeniz'e gönderilen denizaltıların bölgede ne kadar kalacağına dair bilgi paylaşmadı. İsminin gizli kalması koşuluyla ITAR-TASS'a konuşan bir yetkili ise denizaltıların Lazkiye'deki limana konuşlandırılacağı ve Suriye'deki muhaliflere yönelik füze saldırılarında kullanılabileceğini bildirdi. 

Rusya bölgeye daha önce de farklı türde denizaltılar göndermişti. Bu hafta başında açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı yeni geliştirdikleri silahlar için Suriye'nin test sahası haline getirildiğini itiraf etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.