"Rusya'nın gücü sadece bir balon köpüğü": Ukrayna yeni yılda Rus topraklarını vurmaya devam edecek

"Rusya'nın gücü sadece bir balon köpüğü": Ukrayna yeni yılda Rus topraklarını vurmaya devam edecek

Ukrayna'nın bir süredir Rusya topraklarına taşıdığı savaş Batılı müttefiklerini endişelendiriyor.

Ukrayna Askeri İstihbarat Şefi Kirilo Budanov, Financial Times'a verdiği bir mülakatta Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 2024 yılında da Rusya topraklarını vurmaya devam edeceğini söyledi.

Ukrayna'nın Batılı ortaklarının Rusya'yı hedef alan saldırılara ilişkin kaygıları ne olursa olsun Ukrayna operasyonlarına devam edecek gibi görünüyor.

Budanov "Yakın gelecekte ciddi bir değişiklik öngörmüyoruz" dedi.

"Yaptığımız her şeyi yapmaya devam edeceğiz."

Budanov'a Ukrayna'nın geçen yılki karşı saldırısının hedeflerine ulaşamaması sorulduğunda "Her şeyin yolunda olduğunu söylemek doğru değil” dedi ve ekledi: "Bir felaket olduğunu söylemek de doğru değil."

Budanov 2024 yılında cephe hattındaki durumla ilgili tahminlerde bulunmaktan kaçındı. Ukrayna'nın başarılarının “işgalcilerin" başarılarından daha büyük olacağı umudunu dile getiren Budanov, Ukrayna ordusunun Rus işgalcilerin baskısına dayanabileceğini ve Ukrayna'nın "Rusya'nın gücü efsanesinin sadece bir sabun köpüğü olduğunu" kanıtladığını sözlerine ekledi.

Saint Petersburg yakınlarındaki Ust-Luga limanında 21 Ocak gecesi meydana gelen patlamaların ardından yangın patlak vermişti. Yangın, Rusya'nın en büyük özel doğal gaz üreticisi olan Novatek gaz terminalini tamamen sarmıştı.

Ukrayna emniyet kaynaklarına göre liman terminaline yapılan saldırı SBU (Ukrayna Güvenlik Servisi) tarafından düzenlenen özel bir operasyondu. Bu tesis Rus birlikleri için yakıt işlemekte ve ihraç etmektedir.

SBU'nun insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği saldırının ardından Ust-Luga Petrol terminalindeki tankerler yüklemelerini durdurdu ve açığa çekildiler.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.