Rusya'nın İdlib bombardımanı yeni bir kara saldırısının mı habercisi?

Rusya'nın İdlib bombardımanı yeni bir kara saldırısının mı habercisi?

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyine yönelik bombardımanı devam ediyor.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib'in güneyine yönelik bombardımanı devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya ait savaş uçakları sabah saatlerinden bu yana İdlib ili güneyindeki Cebel Zaviye bölgesinde bulunan sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) çok sayıda askeri üssünün bulunduğu bölgede sivil yaşam alanlarına yönelik sabah saatlerinden bu yana 10'a yakın saldırı gerçekleştirildi.

ekran-resmi-2021-09-18-13-38-07.png

Cebel Zaviye bölgesi, bugün

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar Rus bombardımanının devam ettiğini, ölü ve yaralı bilgisine henüz ulaşamadıklarını bildiriliyor.

Rusya'nın İdlib'in güneyinde Suriyeli muhalifler ile Beşar Esed rejimine bağlı güçler arasındaki temas noktası olan Cebel Zaviye bölgesine yönelik son dönemde artan saldırıları, İdlib'e yönelik yeni bir saldırının başlayabileceği ihtimalini güçlendiriyor.

Türkiye'nin bölgede asker konuşlandırmış olmasının Rusya'nın İdlib'e yönelik yeni bir askeri harekatının önüne geçtiği ifade edilirken, İdlib'e yönelik olası Rusya-rejim operasyonunun Türkiye'ye yönelik yeni bir göç dalgası oluşturabileceğinden endişe ediliyor.

İdlib'de mevcut durumda 4 milyondan fazla kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.