Rusya'nın İdlib'e düzenlediği saldırılarda 1 ayda 211 sivil öldü

Rusya'nın İdlib'e düzenlediği saldırılarda 1 ayda 211 sivil öldü

Rusya’nın hava desteğini alan Esed rejimin ocak ayında İdlib iline yönelik hava ve kara saldırılarında 211 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı.

Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekipleri, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib ilindeki sivil yerleşimlere geçen ay düzenlediği hava ve kara saldırılarda 211 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Sivil Savunma ekipleri, İdlib ve çevresine yapılan saldırılara ilişkin raporu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Raporda, Esed rejimi ve destekçisi Rusya'nın ocak ayındaki hava ve kara saldırılarında 59’u çocuk, 50'si kadın toplam 211 sivilin öldüğü, bin 447 sivilin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan rejim ve müttefikleri, İdlib'in Serakib, Maarretinuman, Han Şeyhun, Cercenez, Temaniye, Kefersecne ve Kefrenbil ilçelerindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik yoğun hava ve kara saldırılarını sürdürüyor.

Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye sınırındaki İdlib ili, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında gerginliği azaltma bölgesi ilan edilmişti. Buna rağmen rejim güçleri ve zaman zaman Rusya’nın ihlalleri devam ediyor.


Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.