Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında bir günde 9 çocuk öldü

Rusya'nın İdlib'e yönelik saldırılarında bir günde 9 çocuk öldü

Rusya ve Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesine yönelik saldırılarında son 24 saat içinde 9 çocuk hayatını kaybetti.

İdlib | Abdussamed Dagül

Rusya, İran ve Beşar Esed rejimine bağlı güçlerin İdlib'de sivilleri hedef alan saldırıları sürüyor.

Bu sabah İdlib’in güney kırsalındaki Cebel Zaviye bölgesinde bulunan Kansafra kasabasının yoğun topçu atışları ile bombalaması sonucunda aynı aileden 4 çocuk hayatını kaybetti.

Son 24 saatte 9 çocuk hayatını kaybetti

Cebel Zaviye bölgesini günlük olarak bombalayan Rusya destekli rejim güçleri son 24 saat içerisinde 9 çocuğun hayatını kaybetmesine sebep oldu.

455.jpg

456.jpg

Bölgeden aktarılan görüntüler

Rusya yeni silahlarını siviller üzerinde denemeye devam ediyor

Günlerdir Cebel Zaviye bölgesi üzerinde uçuş yapan Orlan 30 tipi insansız hava aracı (İHA) bunlardan birisi.

Rus İHA'ları bölge üzerinde uçuşlar gerçekleştirip desteklenen rejim güçlerine ait operasyon odasına vurulacak noktaların konum bilgilerini gönderiyor.

Sonrasında ise bu hedefler yine yeni teknolojiye sahip olan lazer güdümlü Krasnopol mühimmatıyla hedef alınıyor.

Rusya'nın rejim güçleriyle işbirliği yaparak gerçekleştirdiği bu saldırıların tamamına yakını sivillere ait evleri hedef alıyor.

Halep’in batı kırsalında bulunun köy ve kasabalar da zaman zaman bombardımana maruz kalıyor. Sabah saatlerinde bögledeki Kefer Nuran köyü yoğun bombardımana tutuldu ve sivillerin arasında yaralananlar oldu.

Bölge sakinleri İdlib’in kuzeyine yani Türkiye-Suriye sınırına doğru göç etmeye başladı.

Muhalifler misillemede bulunuyor

İdlib'deki muhaliflerin tek bir çatı altında rejime karşı savaştığı Fethul Mubin Operasyon Odası, Rusya destekli rejim güçlerinin sivilleri hedef alan saldırılarına karşı bu güçlere ait birçok noktaya ağır silahlarla saldırılar düzenledi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.