Rusya'nın İdlib'te hastanelerle savaşı

Rusya'nın İdlib'te hastanelerle savaşı

Rus uçaklarının İdlib'te hastaneleri hedef alması sağlık görevlileri ve sivil savunma ekiplerini alternatif üretmeye zorluyor.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da altıncısı düzenlenen Suriye görüşmelerinde İdlib ve çevresinde çatışmasızlık bölgesi oluşturulması kararı alındı. Ancak anlaşmanın 'garantörü' Rusya'nın bölgeye yönelik hava saldırıları alınan kararların geçerliliği konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

İnsan hakları kuruluşları ve gözlemciler, geçtiğimiz günlerde Rusya'nın İdlib'e düzenlediği hava saldırılarında 10 hastanenin hedef alınarak tamamen kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Rusya ve Esed rejimine ait uçakların hastane ve sağlık merkezlerini hedef alması sivil savunma ekipleri ve sağlık görevlilerini alternatif üretmeye zorluyor. Bu nedenle muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgede yer altında veya mağaralarda sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor.


ONG News'ten gazeteci Bilal Abdulkerim yer altı hastanelerindeki gözlemlerini paylaştı 

Suriyeliler, Rus uçaklarının sığınak delici bombalarla bu sağlık merkezlerinin de hedef alındığını ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.