Rusya'nın Karabağ sevkiyatı aralıksız sürüyor

Rusya'nın Karabağ sevkiyatı aralıksız sürüyor

Dağlık Karabağ anlaşması sonrası Rusya'nın askeri sevkiyatları aralıksız sürüyor.

Dağlık Karabağ'daki çatışmalara son veren anlaşmanın 9 Kasım tarihinde Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanmasının üzerinden bir haftadan fazla bir süre geçti.

Anlaşma kapsamında Rusya'nın Dağlık Karabağ'a "barış gücü" unsurlarını konuşlandırma faaliyetleri ise bir haftadır aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Rusya'dan Ermenistan'ın başkenti Erivan'a sevk edilen "barış gücü" birlikleri, aynı gün içerisinde Dağlık Karabağ hattına sevk ediliyor.

Rusya Savunma Bakanlığı sosyal medya hesapları da bu sevkiyatlara ait görüntüleri güncel bir şekilde paylaşıyor.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan Karabağ Anlaşması kapsamında Dağlık Karabağ bölgesine 2000 civarında Rus barış gücü unsurunun konuşlandırılması planlanıyor.

Öte yandan Rusya, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmaların devam ettiği dönemde Ermenistan'a kaçan Ermenileri, otobüslerle Dağlık Karabağ bölgesine taşımaya devam ediyor. Anlaşmanın sağlandığı günden bu yana Rusya'nın Ermeni vatandaşlarını Dağlık Karabağ'a taşıdığı belirtiliyor.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.