Rusya'nın Kırım'a konuşlandırdığı savaş uçakları ve helikopterleri görüntülendi

Rusya'nın Kırım'a konuşlandırdığı savaş uçakları ve helikopterleri görüntülendi

Rusya, işgal altına aldığı Kırım Yarımadası’nda bulunan savaş uçaklarının sayısını artırmaya devam ediyor.

Ukrayna, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konseyi toplantısında, Rusya’nın Kırım’a 260 savaş uçağı ve helikopteri konuşlandırdığını bildirdi.

Ukrayna’nın AGİT Temsilciliği tarafından hazırlanan sunumda, Rusya'nın yarımadaya yerleştirdiği hava kuvvetleri hakkında bilgi verildi.

Sunum çerçevesinde Ukraynalı diplomatlar, Kırım’da 6 hava üssünde bulunan Rus savaş uçakları ve askeri teçhizatının uydudan çekilen fotoğraflarını sergileyerek, “Rusya Federasyonu, yaklaşık 260 farklı tip hava aracı konuşlandırdı; bu araçlardan 69’u ilkbaharda sözde tatbikat bahanesiyle Rusya’dan Kırım’a getirildi.” diye belirtti.

kirim1-1.jpeg  kirim1-2.jpeg

İşgalin başından bu yana Rusya, Belbek Havalimanına; savaş jeti, bombardıman uçağı, savaş helikopteri ve insansız hava aracı dahil olmak üzere toplamda 87 hava aracı konuşlandırdı. Bunlardan 35’i bu ilkbaharda yarımadaya getirildi.

kirim2-1.jpegkirim2-2.jpeg

Sarabuz (Gvardeyskoye) hava üssünde 29 hava aracı bulunuyor. Bunların arasında 13 Su-24 bombardıman uçağı ve 14 Su-25 savaş uçağı yer alıyor.

kirim3-1.jpegkirim3-2.jpeg

Canköy’deki hava üssünde ise 30 hava aracı konuşlandırıldı. Bunların arasında 11 Mi-28 savaş helikopteri, 8 Mi-24/35 ve Ka-52 savaş helikopteri yer alıyor.

kirim4-1.jpegkirim4-2.jpeg

Kaça hava üssünde 36 hava aracı konuşlandırdı.

kirim5-1.jpegkirim5-2.jpeg

İslam Terek (Kirovskoye) hava üssünde 36 hava aracı yerleştirildi; 19 bu ilkbaharda Kırım’a sevk edildi.

kirim6-1.jpegkirim6-2.jpeg

Sak hava üssünde, 48 hava aracı bulunuyor. 11’i bu ilkbaharda yarımadaya konuşlandırıldı.

Ukraynalı diplomatlar yaptıkları konuşmada, Rus yetkililerin silahlı kuvvetlerin geri çekilmesine dair yaptığı açıklamalara rağmen, Ukrayna sınırları yakınından ve işgal altındaki Kırım’da önemli sayıda asker ve teçhizatın geri çekilmediğine dikkat çekti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.