Rusya'nın nükleer denizaltısı Losharik'in onarımı tamamlanmak üzere

Rusya'nın nükleer denizaltısı Losharik'in onarımı tamamlanmak üzere

TASS'ın konuyla yakından ilgilendiğini söylediği askeri kaynak, "Losharik'in onarımı neredeyse tamamlandı" dedi.

Rusya'nın Losharik takma adıyla bilinen AS-31 derin dalış nükleer güç denizaltısı, devlet haber ajansı TASS'ın Çarşamba günü ismini vermediği bir askeri kaynağa dayandırdığı haberine göre, yıllar süren onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından Haziran ya da Temmuz ayında teste çıkacak.

TASS'ın konuyla yakından ilgilendiğini söylediği askeri kaynak, "Losharik'in onarımı neredeyse tamamlandı" dedi.

"Kalan bazı çalışmaların ardından bu yılın Haziran ya da Temmuz ayında teste çıkması planlanıyor."

2003'te denize indirilen ve Rus donanmasının en gizli deniz araçlarından biri olan bu denizaltı, çıkan bir yangında 14 denizcinin hayatını kaybettiği 2019'dan bu yana tamirdeydi.

Kazanın ardından Rusya Savunma Bakanlığı geminin nükleer enerjiyle çalıştığını ancak "nükleer unsurların" yangından tamamen izole edildiğini açıklamıştı.

TASS'a konuşan bir kaynak denizaltının onarımdan sonra 6.000 metreye kadar dalma kabiliyetini koruyacağını söyledi. TASS geçen yıl denizaltının titanyum gövdesinin hasar görmediğini ve bunun da geminin dalış kapasitesini koruduğunu bildirmişti.

2022'de Ukrayna'yı geniş çaplı işgalini başlattıktan sonra Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın nükleer güçlerini geliştirmeye devam edeceğini ve savaşa hazırlık seviyesini yüksek tutacağını söyleyerek ülkenin askeri yeteneklerini güçlendirmeyi bir öncelik haline getirmişti.

Kaynak: Mepa News, Reuters

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.