Rusya'nın Ukrayna işgalinin Afrika ekonomisi üzerindeki etkisi ağır

Rusya'nın Ukrayna işgalinin Afrika ekonomisi üzerindeki etkisi ağır

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında dünya üzerindeki ekonomik krizden en fazla etkilenen bölgeler arasında Afrika yer alıyor.

Rusya'nın Ukrayna işgali küresel ekonomik krizi de beraberinde getirdi.

İşgal ise ekonomik olarak en çok Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerini etkiledi.

ABD merkezli Oil Price sitesinde yer alan bir raporda, Avrupa Birliği'nin, Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan kaynaklı petrol fiyatlarının oldukça arttığı ifade edildi.

Avrupa Birliği ülkelerinin Rus petrolüne karşı alternatif arayışlara girdiği belirtilen raporda, Afrika devletlerinin alternatif arayışlarının Avrupa'dan katbekat eksik kalacağı vurgulandı.

Öte yandan Afrika, petrol fiyatlarının yanı sıra temel gıdaları karşılama noktasında da Avrupa'dan bir hayli geride.

Dünyanın temel gıda ihracatçıları arasında yer alan Rusya ve Ukrayna'nın bu ihracatının yüksek oranda azalması da Afrika'da gıda güvenliği açısından büyük kesintilere yol açtı.

Uluslararası Para Fonu'na göre Afrika ekonomisinin harcamaları temel gıdalar üzerine kurulu ve kıta, yerel üretim eksikliğinden dolayı gıda ihtiyacının büyük bir kısmını diğer ülkelerden ithalatla sağlıyor.

Gıda konusundaki problemlerin Afrika ülkelerini çeşitli zorluklarla karşı karşıya getirmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.