Saadet Partisi - MHP gerginliği: Biri yoğun bakımda 7 yaralı

Saadet Partisi - MHP gerginliği: Biri yoğun bakımda 7 yaralı

Ankara Konya yolu civarında gece saatlerinde bayraklama çalışması yapan Saadet Partililerle MHP'liler arasında kavga çıktı.

Ankara Konya yolu civarında gece saatlerinde bayraklama çalışması yapan Saadet Partililerle MHP'liler arasında kavga çıktı.

Saadet Partisi kaynaklarının aktardığına göre, başlarında MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya’nın olduğu MHP’liler tarafından gerçekleşen saldırıda 15 kişi darp edildi, 7 yaralı hastaneye kaldırıldı.

Yaralanan arasında Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk de yer alıyor.Sabaha dek yoğun bakımda bulunan Öztürk’ün tedavisi Gazi Hastanesi acil servisinde sürüyor.

Tüm yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu da son edinilen bilgiler arasında.

Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın tarafından yapılan ilk açıklamaya göre; saldırıyı yaklaşık 30 MHP’li gerçekleştirdi ve polisler yaralılara müdahale etmek için gelen ambulansın 20 dakika olay yerinden ayrılmasına izin vermedi:

MHP’li Mevlüt Karakaya ve ekibindeki arkadaşlar, bizim arkadaşların MHP pankartlarını yırttığı iddiasıyla arkadaşlarımızı darp etti. Olay şöyle gerçekleşiyor; Bizim arkadaşlarımız pankartları taşırken bir anda Devlet Bahçeli’nin makam arabası yanlarından geçiyor. 

5 dakika sonra bir ekip geliyor ve bizim arkadaşları dövüyorlar. Dövdükten sonra, ‘Ne oldu’ diye soruyorlar. Bizimkiler de ‘İndirmedik pankartlarınızı’ diyor. MHP’liler ‘Bu yerdeki pankartlar ne o zaman’ diye sorunca bizimkiler de Saadet Partisinin pankartları olduğunu söylüyor. Bunun üzerine MHP’liler de, ‘Yanlışlık oldu’ diyor.

Aydın’ın ifadeleri arasında, Saadet Partililerin ağızlarına silah dayandığı iddiası da yer alıyor:

“Biz olay uzamasın diye arkadaşları götürmeye çalışırken bir anda 25-30 kişi gelip sorgusuz sualsiz bize vurdu. İnanın sayısını saymakla güçlük çektim. Öyle bir noktaya geldi ki silah çekip ağızlarımıza dayadılar.”

“Öldüresiye darp edilen bizim arkadaşlar, gözaltına alınıp karakola götürülen de bizim arkadaşlar. Olay yerine gelen sağlıkçılar bile yaralılarımız için diyor ki, ‘Bu adamın durumu ağır, hastaneye götürülmesi’. Buna rağmen polisler, ‘Amir emri var gönderemeyiz’ diyor. İl Başkanımız Fatih Bey gelip ‘Siz ne yapıyorsunuz?’ dedikten 20 dakika sonra ambulansın gitmesine izin veriliyor.”

MHP: Arkadaşlarımız meşru müdafaa hakkını kullandı

MHP’den yapılan ilk açıklamaya göre ise olay Saadet Partililerin kendilerine saldırması sonrasında gerçekleşti.

MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, Twitter hesabından yaptığı açıklamasında Saadet Partililerin MHP’lilere ateş ettiğini iddia etti:

mn.jpg

Saadet Partisi Milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.