Sadr milis güçlerini feshediyor

Sadr milis güçlerini feshediyor

Şii lider Mukteda es Sadr, kendisine bağlı milis güçlerin büyük bir kısmını feshetme kararı aldı.

Irak’ta Sadr hareketi lideri Mukteda es-Sadr, kendisine bağlı milis gücü Seraya es Selam bünyesinde görev yapan birliklerinin çoğunu feshetme kararı aldı.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, Irak’ın genel çıkarları, kurulacak hükümet, ordu ve polisi güçlendirmek için bu adımı attıklarını belirtti.

Seraya es Selam’ın faaliyetlerinin sadece Bağdat, Samarra ve ülkenin güneyindeki Kerbela’da devam edeceğini, bunların dışındaki birliklerin feshedileceğini aktaran Sadr, mevcut Seraya es Selam komutanlarının kendisinin danışmanı olduğunu, başka bir görevlerinin bulunmadığını kaydetti.

Seraya es Selam’a bağlı birliklere IŞİD'le mücadele için hükümetten aldıkları silahları teslim etmeleri yönünde talimat veren Sadr, ülke dışında askeri eylemde bulunmanın kesinlikle yasak olduğunu vurguladı.

Mukteda es Sadr, dün Seraya es Selam’ın Basra’daki faaliyetlerini dondurma kararı almış, bu güçlerin Irak’ta “cihat faaliyetleri” dışında başka bir işe karışmasının da yasak olduğunu bildirmişti.

Sadr, daha önce de birkaç kez söz konusu milis gücünün Diyala ve diğer bölgelerdeki faaliyetlerini dondurma kararı almıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.