Sadr Yanlıları Yeniden Bağdat Meydanlarında

Sadr Yanlıları Yeniden Bağdat Meydanlarında

Bağdat'ta Şii dini lider Mukteda Sadr'ın çağrısına cevap veren binlerce kişi Tahrir meydanında toplandı.

Irak hükümetinde yaşanan yolsuzluklarla ilgili reform çağrılarını sertleştiren Şii dini lider Muhteda Sadr'ın hafta başı yaptığı cuma gösterisine binlerce kişiden cevap geldi.

Hükümetin miting izni vermediği gösterilere katılanlara Sadr kürsüden hitap etti. Çıkması muhtemel olaylara önlem olarak Tahrir meydanında 7 bin asker görevlendirildi.

Dün Irak Savunma Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, "Yarın yapılması beklenen gösteriye izin verilmemiştir. Dolayısıyla vatandaşların bu gösteriye katılmamalarını istiyoruz." denilmişti. 

Önceki gün gösterinin yapılacağı Tahrir Meydanı'na gelen Sadr, gösterinin barışçıl olacağını söylemişti. Güvenlik güçlerinden göstericilere karşı ihlallerde bulunmamasını isteyen Sadr, göstericilerin de askeri üniforma giymemeleri ve güvenlik güçleriyle dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulamıştı.

Sadr, "Bağdat, teröre teslim olmamalı. Bağdat'a gelmemin nedeni güvenlik güçlerini rahatlatmak. Gayem, iktidarın adalet ve insafı yayacak ellere ulaşması." diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.