Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısı için tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısı için tarih verdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında yaygın olarak aşılamaya başlamak istediklerini ifade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aralık ayında yaygın olarak aşılamaya başlamak istediklerini ifade etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca, Aralık ayında yoğun bir şekilde aşı yapmaya başlamayı düşündüklerini belirtti.

Koca şu ifadeleri kullandı:

"Aşıyla ilgili olarak, aralık ayında yoğun bir şekilde başlamak istiyoruz. Aralık ayında en az 10 milyon, ama muhtemelen 20 milyon gibi, temin etmiş olacağız. Ocak ayında 20 milyon, şubat ayında 10 milyon. Bu rakamları daha da artırma gayreti içindeyiz."

"Aralık ayında en az 10 milyon, ama muhtemelen 20 milyon civarında aşı temin edileceğini" belirten Koca, bu rakamı artırmak istediklerini dile getirdi.

Koca, Pfizer aşısıyla ilgili yoğun görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Nisan ayına kadar verebilecekleri ne kadar aşı olursa almaya talibiz." şeklinde konuştu.

Yerli aşı için de detay veren Koca, her şey normal seyrederse Nisan ayında kullanıma geçilebileceğini ifade etti.

Aşılama stratejisini geliştirdiklerini belirten Koca, aşıların güvenilirliği hakkında şunları söyledi:

"Bu aşıların sonuçta bir değeri var. Bu aşıları üreten geri planda firmalar var. Dolayısıyla bu anlamda herkesin farklı bir stratejisi olabilir. Biz vatandaşımıza, özellikle güvendiğimiz ve etkinliğini bildiğimiz aşıyı daha çok tercih etmek zorundayız. Bunu bilebilecek, bu konuyla ilgili yaklaşımı ve bilgilendirmeyi yapabilecek olan da zaten Bilim Kurulumuz olacak. Dolayısıyla, Bilim Kurulunun kendisi için istediğini, önerdiğini, tabii ki vatandaşımız için de istemiş olacağız ve gereğini yapacağız."

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.