Sağlık Bakanı Koca: Hayatını kaybedenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü

Sağlık Bakanı Koca: Hayatını kaybedenlerin yüzde 80'i 60 yaş üstü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin yüzde 80'inin 60 yaş üstü olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son yaptığı açıklamada, Çin merkezli yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenlerin yüzde 80'inin 60 yaş üstü olduğunu belirtti.

Bakan Koca ayrıca, hayatını kaybedenlerin yüzde 63'ünün tansiyon hastası olduğunu ifade etti.

Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

"HAYATINI KAYBEDENLERİN %80’i 60 yaş üstünde. %75’inin kronik rahatsızlığı vardı. Örneğin %68’i tansiyon hastasıydı. Halen yoğun bakımda olanların %75’i de 60 yaş üstünde, %63’ü tansiyon hastası. 60 yaş ve üstünün evden çıkmamalarını istiyoruz. Bunun apaçık nedenleri var."

"VİRÜS ARTIK 81 İLİMİZDE. Düne kadar vakaya rastlanmayan ilimiz vardı. Şimdi ise virüsün görülmediği şehir yok. İki yeni tanı tabloyu değiştirdi. Tüm şehirlerimizde hareketliliği azaltmak zorundayız. Evde kalmak istisnasız her yerde önemli."

 Türkiye'de Covid-19 salgınında son durum

Bakan Koca tarafından açıklanan son verilere göre, Türkiye'de yeni tip koronavirüs nedeniyle 63 kişi daha hayatını kaybetti ve 2 bin 148 yeni enfekte tespit edildi. 

Son açıklamayla birlikte Türkiye'de virüs nedeniyle toplam can kaybı 277'ye, vaka sayısı ise 15 bin 679'a yükseldi.

Toplam ölüm sayısının 277'ye, vaka sayısının 15 bin 679'a yükseldiğini söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.