Sağlık Bakanı Koca: Ülke genelinde vaka sayıları artışa geçti

Sağlık Bakanı Koca: Ülke genelinde vaka sayıları artışa geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Van’da son 1 ayda vaka sayısının 2 katına çıktığını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakalarındaki artış sebebiyle Van’a gitti. Van Valiliği’nde açıklama yapan Koca, “Van’da son 1 ayda vaka sayısı 2 katına çıktı. 3 hafta öncesinden başlayan bir yoğunluk var” dedi.

Ülke genelinde vaka sayılarının artışa geçtiğini söyleyen Bakan Koca, "Mart ayından beri büyük bir mücadele verdiğimiz koronavirüs salgınında tekrar artış yaşanıyor" dedi.

Bakan Koca artışın illere dağılımının homojen olmadığını sözlerine ekledi.

Koca, “Diyarbakır, Şırnak, Batman, Mardin, Şanlıurfa ve Siirt'te yüzde 30 ile 70'lere varan düşüşler gördük, bu düşüşler bizi memnun etmişti. Ancak Van için aynı durum mevcut değil. Van, bakanlık olarak mercek altına aldığımız merkezlerden biri oldu. Van'daki vaka sayısı artışı son aya göre neredeyse iki katına çıktı. Son haftaya baktığımızda ise bu artış yüzde 17 düzeyinde” şeklinde konuştu.

"Filyasyon ekibini 80'den 128'e çıkardık"

Sağlık Bakanı Koca, "Van’da 80 olan filyasyon ekibi sayımızı hızla 128’e çıkardık. Bu dönemde filyasyon süresini 27 saatten 16 saate düşürdük. Bunu daha da aşağı düşürmek istiyoruz. Hastaların ortalama yaşındaki yükseliş maalesef ağır hastaların ve vefatların artışına sebep oluyor. Van’da 65 yaş üstü hasta oranımız yüzde 15.6" dedi.

Van’da il değerlendirme toplantısı gerçekleştireceklerini söyleyen Koca, “Alınabilecek yeni tedbirleri de istişare edeceğiz” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.