Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısında yüzde 80 düşüş yaşandı

Sağlık Bakanı Koca: Vaka sayısında yüzde 80 düşüş yaşandı

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının sona ermesiyle açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Koca, alınan tedbirler sayesinde vaka sayısında yüzde 80 oranında hızlı bir düşüş yaşandığını söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının sona ermesiyle açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan tedbirler sayesinde vaka sayısında yüzde 80 oranında hızlı bir düşüş yaşandığını söyledi.

Koca yazılı açıklamasında “Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı. 5 bin-7 bin arasında dalgalanan günlük vaka sayıları görülmeye devam etmektedir” dedi.

"İleri yaşları nedeniyle evlerinde aşı uygulamasına gittiğimiz vatandaşlar ile aynı hanede yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız varsa onların da aşı uygulamaları evlerinde gerçekleştirildi. Pazartesi günü 80 yaş üzerindeki vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarında aşılanmasına başlanmıştı. Yarın sabahtan itibaren yeni bir adıma geçerek 75 yaş üzerindeki vatandaşlarımızı sağlık kuruluşlarında aşılamaya başlayacağız. Yarından itibaren 75 yaş üzeri vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarından randevu alarak aşı olmaya gidebilecekler."

"Virüsün dünyadaki seyri gerek merkez ve taşra teşkilatımız tarafından gerekse Bilim Kurulumuzca düzenli olarak takip edilmektedir. Bildirilen mutasyonlar üzerine İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’yla olan uçuşlar durdurulmuştu. Brezilya ile olan uçuşlar da buna eklendi. Özellikle Güney Afrika’da bildirilen mutasyonlu virüsün daha ölümcül olduğu iddia edilmektedir. Mutant virüsün görüldüğü yerler karantina altına alınmaktadır. Ülkeler yeniden sınırlarını kapatmaya başlamıştır. Bu durum tedbirleri elden bırakmamamız konusunda bize önemli bir hatırlatıcı olmuştur."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.