Sağlık Bakanı Koca'dan 'BioNTech' uyarısı

Sağlık Bakanı Koca'dan 'BioNTech' uyarısı

Sağlık Bakanı Koca, BioNTech aşısının uygulama sürecine dikkat çekerek randevuların aksatılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşısının uygulama sürecine dikkat çekerek randevuların aksatılmaması yönünde uyarıda bulundu.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik, yani 6 doz aşı bulunuyor. Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır. 6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur. Aşı kıymetli, temini kolay değil. Randevunuzu aksatmayın."

Ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar aşılanıyor

Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ulaşım faaliyetlerinde çalışanların aşılanmasına başlanılacağını belirtti.

"Şehir içi ve şehirlerarası ulaşım faaliyetlerinde çalışanlar ile taksi ve dolmuş esnafı da aşı programımıza dahil oluyor. Yarından itibaren aşılarını olabilirler."

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.