Sağlık durumu kötüleşen eski Tunus başbakanı serbest bırakıldı

Sağlık durumu kötüleşen eski Tunus başbakanı serbest bırakıldı

Tunus'da Kays Said yönetimi tarafından hapsedilen eski başbakan Hamadi Cebali, sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından serbest bırakıldı.

Tutuklu bulunan eski Tunus Başbakan Hamadi Cebali'nin açlık grevine başladığı ve durumunun kötüleşmesinin ardından yoğun bakıma kaldırıldığı açıklanmıştı.

Cebali, Tunus'ta siyasi bir darbeyle gücü elinde toplayan Kays Said'in kurguladığı iddia edilen bir "kara para aklama" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Tutukluluğundan kısa bir süre sonra sağlık durumu kötüleşen Cebali, yoğun bakıma kaldırılmasından sonra serbest bırakıldı.

Cebali'nin avukatı AFP'ye verdiği demeçte, hastalıklarından dolayı ilaçlarını görevlilere teslim etmesine rağmen, yetkililerin ilaçları Cebali'ye vermediğini belirtmişti.

Nahda Hareketi Partisi'nde eski bir üst düzey yetkili olan Cebali, yurt dışından Tunus'taki bir yardım derneğine fon aktararak para akladığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Nahda Hareketi yetkilileri, söz konusu iddiaları yalanlayarak, Cebali'nin tutuklanmasını siyasi amaçlar elde etmek üzere yapılan bir kampanyanın sonucu olduğunu belirtiyordu.

Cebali'nin tutuklanmasından önce Nahda Partisi'nin iktidarda olduğu dönemde Adalet Bakanı olan Nureddin Bhiri de ev hapsinde tutulmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.