Sağlık görevlisi kılığındaki İsrail askerleri Batı Şeria'da hastane bastı, üç kişiyi katletti

Sağlık görevlisi kılığındaki İsrail askerleri Batı Şeria'da hastane bastı, üç kişiyi katletti

İsrail güçleri Batı Şeria'da gerçekleştirdiği birçok sızma operasyonunda sivil araçları da kullanıyor.

Sağlık görevlisi, hasta ve diğer Filistinli sivillerin kılığına giren İsrail askerleri Salı sabahı işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde bir hastaneye baskın düzenledi.

Askerler Cenin'deki İbn Sina Hastanesi'nde üç kişiyi öldürdü. İnternette ve İsrail medyasında paylaşılan görüntülerde hastanede saldırı tüfekleriyle donanmış çok sayıda İsrail askeri görülüyor.

Hamas saldırıya "İsrail'in işlediği suçların cevapsız kalmayacağını" söyleyerek karşılık verdi ve cinayetlerin "işgalin Gazze'den Cenin'e halkımıza karşı işlediği suçların bir devamı" olduğunu söyledi.

Öldürülen üç kişinin kimlikleri Muhammed Calamneh ile Basil ve Muhammed el Gazavi adlı iki kardeş olarak açıklandı. Israel Hayom'un haberine göre baskın sırasında İsrailli komandolardan biri Arapça konuşuyordu.

Bu arada İsrail ordusu, Filistinlilerden birinin Hamas üyesi olduğunu söyledi.


Baskında hastanenin bazı bölümleri tahrip edilmiş, yataklar devrilmiş, yerler ve ekipmanlar kana bulanmış halde bulundu.

Hastane müdürü Naci Nazzal AFP'ye yaptığı açıklamada saldırının Basil Gazavi'nin tedavi gördüğü hastanenin rehabilitasyon servisinde gerçekleştiğini söyledi.

Nazzal, "[İsrail güçleri] susturucu takılmış silahlar kullandılar" dedi.

Haber ajansının bildirdiğine göre bir AFP fotoğrafçısı baskının ardından kanla kaplı bir yastıkta kurşun deliği gördüğünü söyledi.

Hastanelere yönelik saldırılar

Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıyı kınayarak, sağlık tesislerinin uluslararası hukuk çerçevesinde özel koruma altında olduğunu söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na, uluslararası kurumlara ve insan hakları örgütlerine, işgal [İsrail] tarafından halkımıza ve sağlık merkezlerine karşı her gün işlenen suçlara son verilmesi için acilen çağrıda bulunuyor" denildi.

Bu, İsrail güçlerinin 7 Ekim'de Gazze'ye yönelik savaşın başlamasından bu yana İbn Sina hastanesine düzenlediği ilk baskın ve saldırı değil.

Kasım 2023'te İsrail güçleri ve tankları şehre düzenledikleri bir baskın sırasında hastaneyi kuşatmıştı.

Aynı dönem İbni Sina Hastanesi de dahil olmak üzere şehirdeki en az dört hastane kuşatma altına alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.