Şahımerdan Sarı kimdir?

Şahımerdan Sarı kimdir?

1960 yılında Adıyaman’ın Besni İlçesi’nin Camuşcu Köyünde doğdu.

1960 yılında Adıyaman’ın Besni İlçesi’nin Camuşcu Köyünde doğdu. Babası da kendisi gibi bir din adamı olan Molla Vakkasoğlu Ali'dir. Üzerinde babasının son derece büyük bir etkisi mevcuttur.

İlk dini eğitimini ailesi içerisinde aldı.

Dedelerinden Hacı Muhammed Efendi Osmanlı devrinde Urfa Müftülüğü, onun babası olan Küçük Hafız Efendi de Urfa Kadılığı yaptı.

Şahımerdan Sarı, ilk eğitimine doğduğu köyde başladı.

İlkokulu bitirmesinin ardından Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta İmam Hatip okulunun orta kısmına devam etti. İmam Hatip’in lise bölümünü ise Karaman, Gaziantep ve Adıyaman illerinde tamamladı.

1978 yılında 18-19 yaşlarında imamlığa başladı. Bu dönemde İslami çalışmalarıyla tanınır hale geldi.

İmamlık yaptığı sıralarda TCK'nın 1991 yılında yürürlükten kaldırılan 163. maddesi doğrultusunda DGM’de yargılandı ve beraat etti. 1995 yılında imamlık görevinden istifa ederek ayrıldı.

1997 yılında 28 Şubat döneminde, bir bombalı saldırının faillerinin kendisini sorumlu göstermesi nedeniyle tutuklandı. Sarı örgüt kurma suçlamasıyla 18 yıl 6 ay ceza aldı.

Hapiste geçirdiği 10 yıllık süreçte birçok kitap yazdı.

2007 itibariyle cezaevinden çıktığında hakkındaki suçlamalar devam etti. Türkiye'de "Vasat Terör Örgütü" adlı bir oluşum kurmakla suçlandı.

Suçlamalar karşısında Şahımerdan Sarı Kuzey Irak'a yerleşme kararı aldı.

Burada Erbil şehrine giden Sarı, bölgesel yönetim tarafından gözaltına alındı ve burada da bir süre zorla tutuldu.

Şahımerdan Sarı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından Türkiye'ye 13 Şubat 2018 günü iade edildi. Bakırköy Adliyesi'nden Metris Cezaevi'ne, buradan da Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

17 Haziran 2019 tarihinde Yargıtay Onaltıncı Ceza Dairesi, Şahımerdan Salı'nın tahliyesi yönünde karar verdi.

Kaynak: Mepa News, Islah Haber

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum