Saldırıların azaldığı Pakistan'da IŞİD yükselişte

Saldırıların azaldığı Pakistan'da IŞİD yükselişte

Pakistan'ın 2017 Güvenlik Raporu'na göre geçen yılki saldırılarda yüzde 16'lık azalma yaşandı.

Pakistan Barış Araştırmaları Enstitüsünün (PIPS) yayınladığı Pakistan'ın 2017 Güvenlik Raporu'na göre geçen yılki saldırılarda yüzde 16'lık azalma yaşandı.

PIPS'ın raporuna göre, 2017'de Pakistan'da 24'ü canlı bomba saldırısı olmak üzere 370 saldırı düzenlendi. Saldırılarda 815 kişi hayatını kaybetti, bin 736 kişi ise yaralandı.

Pakistan'da 2016'da 441 saldırı yaşanmış, 908 kişi yaşamını yitirmişti.

Ülke güvenliği için en büyük tehdidin Pakistan Talibanı (TTP) olmaya devam ettiği belirtilen raporda, saldırıların yüzde 58'lik kısmının TTP tarafından düzenlendiğinin altı çizildi.

Raporda ayrıca IŞİD'in bölgede güç kazanmaya başladığına dikkat çekilerek, örgütün geçen yılki 8 saldırıyı üstlendiği ve bu saldırılarda 153 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

PIPS'ın raporunda, Hindistan, İran ve Afganistan'dan Pakistan topraklarına yönelik sınır ötesi saldırılarda ciddi artış görüldüğü, 177 saldırıda 188 kişinin öldüğü kaydedildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.