Salih Müslim: Avrupa beni vermez

Salih Müslim: Avrupa beni vermez

PYD-PKK lideri Salih Müslim, hakkında çıkan yakalama kararıyla ilgili olarak, 'Avrupa beni Türkiye'ye vermez' ifadesini kullandı.

İngiltere Parlamentosu'nda düzenlenen bir oturuma konuşmacı olarak katılan PYD-PKK Eş Başkanı Salih Müslim, yakalama kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Salih Müslim, yakalama kararını ciddiye almadığını, bunu Avrupa'nın da ciddiye almayacağını belirterek, Remzi Kartal ve Zübeyr Aydar'ı örnek gösterdi. Müslim, Avrupa'nın kendisini teslim etmeyeceğinden emin olduğunu belirtti.

Dünyabülteni'nde yer alan habere göre Müslim, Suriyeli Kürtlerin kanton kurma amaçlarını "Biz kendi varlığımızı korumaya çalışıyoruz" diye açıkladı. Suriye'deki tüm etnik grupların kendi demokratik haklarına sahip olacakları bir demokratik federalizme ihtiyaç duyulduğunu, aksi halde Suriye'nin kaybedilebileceğini söyleyen Müslim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da 'Sünni bir devlet kurmaya çalışmakla' suçladı.

Suriye'de ABD ve Rusya'yla koordineli olarak faaliyet gösteren PYD-PKK Eş Başkanı Salih Müslim 2013'te Taraf Gazetesi'ne verdiği "Şeriata karşı savaşıyoruz" demeciyle yankı uyandırmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.