Salih Müslim: Çekilmeyi ABD İstemez

Salih Müslim: Çekilmeyi ABD İstemez

Müslim "YPG ve ABD arasında birlikte IŞİD'e karşı mücadele etme anlaşması var. Bazı bölgelerde çekilmeyi ABD istemez" dedi.

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Evrensel gazetesinden Aziz Koçyiğit ve Yücel Özdemir'e bir röportaj verdi.

Müslim, röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Çekilmesine çekildi. Ancak onlar halen orada olanlara YPG diyor. YPG”liler zaten Fırat'ın batısındaki bölgeleri özgürleştirdikten sonra kendi üslerine döndü. YPG ve ABD arasında birlikte DAİŞ'e karşı mücadele etme anlaşması var. Bu durumda bazı bölgelerde YPG çekilmek istese de ABD istemez.

Halen Menbic başta olmak üzere bir çok yerde DAİŞ'e karşı birlikte savaş devam ediyor. Demokratik Suriye Güçleri zaten uluslararası koalisyonla beraber çalışıyor. Bunlar, DAİŞ'la mücadelede bundan sonra da beraber çalışmaya devam edecekler. Bu nedenle çekilme konusunda asıl kararı yerel meclisler veriyor. Cerablus'un hem askeri hem de sivil meclisi var. Bu nedenle asıl belirleyici olan meclislerdir. Ateşkes kararı da Türkiye ile Cerablus Meclisi arasında sağlanmıştı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.