Salih Müslim: Türkiye ve Katar ittifakı Kürt gençleri öldürüyor

Salih Müslim: Türkiye ve Katar ittifakı Kürt gençleri öldürüyor

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, İran, Katar ve Türkiye arasındaki ittifakın birçok Kürt gencinin ölümüne sebep olduğunu söyledi.

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Eşbaşkanı Salih Müslim, ilk defa Suudi Arabistan medyasına konuşarak Türkiye, Katar ve İran aleyhine açıklamalar yaptı.

Suudi Arabistan’nın resmi gazetesine bir verdiği röportajda, İran’a yönelik eleştirilerde bulunan PYD lideri Salih Müslim, İran’la herhangi bir ilişkilerinin olmadığını belirterek, “İran da Suriye rejimi gibi Kürt karşıtlığı yapıyor” dedi. 

Müslim, İran, Katar ve Türkiye arasında bir ittifak olduğunu ve söz konusu ittifakın birçok Kürt gencinin ölümüne sebep olduğunun savundu.

PYD lideri, Suudi Arabistan’a akrabalık bağı olan birçok Arap aşiretinin Rojava’daki özerk yönetimde yer aldığını ve bu aşiretlerin yönetimde olmasından gurur duyduklarını da sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.