Salih Müslim: Türkiye'nin beni suçlama hakkı yok

Salih Müslim: Türkiye'nin beni suçlama hakkı yok

PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim, Çekya'da gözaltına alınması ve serbest bırakılması sonrasında Avrupa basınına konuştu.

Euronews'e konuşan PYD eski Eş Başkanı Salih Müslim Türkiyeli yetkililerin kendisini bu şekilde suçlamaya hakları olmadığını söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Neden Türkiye'ye gideyim ki? Türk vatandaşı değilim. Bana karşı bu tür suçlamalarda bulunma hakları yok. Türkiye'ye sadece Türk dışişleri bakanlığının resmi daveti üzerine gittim. Bunu biliyorlar. Hiçbir zaman terörist olmadım. Terörist olmayacağım. Siyasetçiyim. İşim gereği bunun doğru olmadığını söyleyen politikacılar ile görüşüyorum.”

Müslim, 17 Şubat 2016'da Merasim Sokak'ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait personel servislerinin geçişi sırasında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırının sanıklarından biri olarak aranıyordu. 29 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin de yaralandığı saldırıyı PYD bünyesinde şehir saldırıları düzenleyen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) örgütü üstlenmişti.

Müslim, İçişleri Bakanlığı'nın "aranan teröristler" listesinde yer alıyordu ve başına 4 milyon liralık ödül konmuştu. Türkiye'nin talebi üzerine Çekya'da gözaltına alınan Müslim'in serbest bırakılması sonrasında Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu “Çekya'nın bu kararı, hukuku ayaklar altına alan skandal bir karardır. Bizim için Salih Müslim bir teröristtir, bir terörist elebaşıdır. Bu gerçeği hiçbir şey değiştiremez” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.