Şam'da kritik görüşme: Ahmed Şara ile Mazlum Abdi bir araya geldi
İki isim arasındaki görüşme geçtiğimiz gün Halep'in iki mahallesinde yaşanan çatışmaların ardından geldi.
Suriye yönetiminden bir kaynak AFP'ye yaptığı açıklamada, Halep'te Kürtlerin çoğunlukta olduğu iki mahallede gece boyunca yaşanan çatışmaların ardından Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara'nın Salı günü Şam'da SDG lideri Mazlum Abdi ile ABD'li yetkililerin huzurunda bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.
Şara ile ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) lideri Abdi arasında Temmuz ayından bu yana gerçekleşen bu ilk görüşme, ülkenin kuzey ve kuzeydoğusunda SDG'ye bağlı kurumlarının devlete entegre edilmesine ilişkin Mart ayında varılan anlaşmanın uygulanmasının büyük ölçüde durduğu bir döneme denk geliyor.
Toplantıya yakın olan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack ve ABD ordusunun Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) başındaki Amiral Brad Cooper'ın da toplantıya katıldığını belirtti.
Görüşmeyle ilgili daha fazla detay verilmedi.
Kaynak: Mepa News
