Şam'ın güneyindeki IŞİD-rejim çatışması sürüyor

Şam'ın güneyindeki IŞİD-rejim çatışması sürüyor

Suriye'deki Esed rejimi, Filistinli mültecilerin barındığı Yermük Kampı'nın güneyinde 6 kilometrekarelik alanda ilerledi.

Şam'ın güneyindeki Yermük Kampı'nı uzun süredir kontrol etmekte olan IŞİD'e karşı operasyon başlatan Suriye rejiminin saldırıları sürüyor.

IŞİD ile çatışmalarda dün bir general ve bir Albay da dahil olmak üzere 40'tan fazla rejim askeri öldürüldü.

Bölgede son durum haritası:

1-053.jpgKırmızı: Suriye rejimi, Siyah: IŞİD, Yeşil: Muhalifler

Rusya Hava Kuvvetleri'nin de destek verdiği harekatta karadan karaya füzelerle kimi IŞİD hedeflerinin vurulduğu aktarılıyor.

Hacer'ül Esved'in yarısından çoğu Suriye rejiminin kontrolüne geçerken, Yermük Kampı'na güneyden girilmek üzere olunduğu kaydedildi.

Suriye rejimi harekatı bu ay sonuna kadar tamamlamayı planlıyor.

Yermük Kampı, Şam'ın 8 kilometre güneyinde yoğunluklu Filistinli mültecilerin yaşadığı ve 16 kilometrekare alana yayılmış bir yerleşim bölgesi olarak biliniyor.

Rejimin ilerlemesinden önce bölgenin batı kısmındaki 8 kilometrekarelik bölümü IŞİD, doğu kesimindeki 7 kilometrekarelik bölümü ise ÖSO kontrol ediyordu. 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.