Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen selde 10 can kaybı

Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen selde 10 can kaybı

Şanlıurfa ve Adıyman'da kuvvetli yağışlar sonrası birçok ilçe, su altında kaldı.

Şanlıurfa ve Adıyman'da kuvvetli yağışlar, birçok ilçede sele neden oldu.

Şanlıurfa'da yoğun yağışların dün akşam saatlerinden itibaren etkili olduğu, bunun sonucunda bazı derelerin taşıp, araçların suda sürüklendiği bildirildi.

Sel nedeniyle Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde sokak ve caddeler sular altında kaldı.

Urfa Abide Kavşağı'nda sel sularına kapılan bir araca polis su altı ekipleri müdahale etti. Araç içindeki 7 kişi için arama kurtarma çalışmalarına başladığı belirtildi.

Şanlıurfada meydana gelen selin ardından Balıklıgöl'ün son durumu:

Öte yandan Adıyaman'da da etkili olan kuvvetli yağışların, sele neden olmasıyla bir kişi hayatını kaybetti.

Tut ilçesindeki yağışlar sebebiyle derenin taştığı ve ilçede bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucunda 1 kişi hayatını kaybettiği, 4 kişinin kaybolduğu belirtildi.

Adıyaman'da koordinatör olarak görev alan Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, "Destek ekiplerimizin ve araçlarımızın bir kısmı burada bir kısmı da yolu temizleyerek geliyor. Olayda 1 vatandaşımız vefat etti, 4 vatandaşımız kayıp. Ekiplerimiz arama çalışmalarını sürdürüyor. Diğer vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. En kısa zamanda inşallah vatandaşlarımıza ulaşmayı ümit ediyoruz. Gerçekten tüm bölgeyi derinden etkileyen bir afet. Vatandaşlarımızın kendi imkanlarıyla temin ettiği konteynerin sulara kapılması sonucu böyle bir olay oldu." dedi.

Şanlıurfa ve Adıyaman'da meydana gelen sellerde ölü sayısının 10'a çıktığı açıklandı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.