Sarkozy adli denetim ile serbest

Sarkozy adli denetim ile serbest

Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamaktan gözaltına alınan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy adli denetim ile serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'den gizlice finansman sağladığı gerekçesiyle gözaltına alınan eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin adli denetim ile serbest bırakıldığı belirtildi.

Le Monde gazetesinin aktardığına göre, “İki gün gözaltında tutulduktan sonra eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye bugün, 21 Mart’ta, pasif yolsuzluğu yönetme, seçim kampanyasına yasadışı finansman sağlama ve Libya devlet paralarını gizleme suçlaması yönetildi”. Hakkında, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasına yasa dışı finansman sağlamak, yolsuzluk yapmak ve Libya kamu fonlarını gizlemek gerekçesiyle soruşturma açılan Sarkozy'nin tüm suçlamaları reddettiği bildirildi.

Seyfulislam Kaddafi ifade vermeye hazır

Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfulislam Kaddafi, babasının yasa dışı vakıflarla birlikte Sarkozy’nin seçim kampanyasını finanse ettiğine dair kanıtlar sunmaya hazır olduğunu söyledi.

Middle East Monitor'un haberine göre Seyfulislam Kaddafi, Sarkozy’nin Trablus’taki karargahının eski başkanı olan Claude Guéant’a yapılan ilk para teslimatının şahidi olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.