Savaştan kaçan mültecilere bombalı araç saldırısı: 75 ölü

Savaştan kaçan mültecilere bombalı araç saldırısı: 75 ölü

Suriye'nin doğusunda savaştan kaçan mültecilere bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kentinde bölgedeki çatışmalardan kaçan sivillere bombalı araçla saldırı düzenlendi. Cumartesi günü yaşanan saldırıda en az 75 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Muhaliflere yakınlığı ile bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), IŞİD'in, Fırat Nehri'nin doğu yakasında bölgedeki çatışmalardan kaçan mültecilerin toplanma alanına bombalı araçla saldırdığını duyurdu.

Esed rejimine bağlı güçler, Rus hava desteğiyle kısa süre önce Deyrez ez Zor kent merkezini ele geçirmiş, IŞİD'in son kontrol alanı olan sınır kenti Elbu Kemal'a yaklaşmıştı.

Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, "IŞİD'in, Fırat Nehri'nin doğu yakasında evlerini terk etmiş insanların bulunduğu noktaya bombalı araçla saldırması sonucu onlarca ölü ve yaralı var" dedi. Abdurrahman, hedef alınan sivillerin bölgede ABD destekli PKK güçleri ve rejimin IŞİD'e karşı operasyonlarından kaçtıklarını ifade etti.

Bölgedeki yerel aktivistler de saldırıyı doğruladı.

Esed rejimine bağlı güçler Irak sınırında bulunan IŞİD kontrolündeki Elbu Kemal şehrine ilerliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.