Savcı uyuşturucu çetesi lideri oldu, polisleri kurye olarak kullandı

Savcı uyuşturucu çetesi lideri oldu, polisleri kurye olarak kullandı

Konya'da uyuşturucu sevkiyatı yapan çeteye yönelik operasyonda bir savcı ve birçok polis gözaltına alındı.

Konya Narkotik Şube Müdürlüğü, Adana üzerinden Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapmakta olan bir suç örgütüne yönelik operasyonda bir polisin aracını durdurdu.

Konya narkotik ekipleri, kentin girişinde durdurduğu bir araca yapılan aramada 25 kilogram uyuşturucu ele geçirilirken şoförün polis memuru olduğu öğrenildi.

Ekipler, polis memurunu gözaltına almalarının ardından şüphelinin cep telefonuna el koydu.

Sabah gazetesinin haberine göre, polis memuru F.K.'nın telefonunda mesajlaşma programı Whatsapp'in inceleme altına alındığı bildirildi. Şüphelinin mesajlarında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş'ın F.K'ya uyuşturucu sevkiyatı ile ilgili yönergeler verdiğine dair bilgilere ulaşılırken savcı önderliğinde 20 kişilik bir çetenin uyuşturucu sevkiyatı yaptığı tespit edildi.

Yarbaş'ın ayrıca söz konusu kurye ile görüşmelerde bulunarak sevkiyat işlemleri için talimatlar verdiği ifade edildi.

Şüpheli kurye F.K ve Yarbaş aracılığıyla diğer çete unsurlarına da ulaşan emniyet güçleri, bu kapsamda Konya merkezli 4 ilde 20 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında polis memurlarının da bulunduğu 14 kişinin tutuklandığı kaydedildi.

Öte yandan Narkotik Şubede çalışan polis memuru M.B.Y.'nin de uyuşturucu sevkiyatlarında kuryelik yaptığı açıklandı.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum