Savcılıktan ABD büyükelçiliğine ‘belgeli’ yanıt

Savcılıktan ABD büyükelçiliğine ‘belgeli’ yanıt

İstanbul Başsavcılığı, kendilerinden bilgi istendiği yönündeki açıklamayı yalanlayan ABD büyükelçiliğine ‘belgelerle’ yanıt verdi.

ABD Büyükelçiliği'nin MİT TIR'ları davası için "Savcılık bizden bilgi istemedi" açıklamasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan jet yanıt geldi. 30 Haziran'da yazının gönderildiği ve bugün 15.26'da teslim alındığı bildirildi. Talep ve teslim belgeleri paylaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, iddianamede şüphelilerden bazılarının ABD büyükelçiliği ve başkonsolosluğuyla telefon görüşmesi yaptıklarına dair tespitlerin olduğunu söylemiş, bunu Amerikan makamlarına sorduklarını aktarmıştı.

Bunun üzerine konuyla ilgili  Twitter hesabından açıklama yapan ABD büyükelçiliği, büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmadığı ya da savcı tarafından bu temsilciliklerle iletişime geçilmediğini belirtmişti.

ABD Büyükelçiliği'nin ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın 30 Haziran'da talep yazısı gönderdiği ortaya çıktı.


MİT TIR’larını durduran Jandarma görevlilerinin ve olay yerine giderek eylemi yönlendiren 2 sivil cemaat üyesinin TIR’ların durdurulmasından hemen sonra ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'nu aradığı ortaya çıkmıştı. Sivil imamlardan Bayram Andaç’ın toplamda 5,5 dakika, Muhammed Gözüküçük’ün ise 3 dakika Büyükelçilik ve Başkonsolosluk görevlileriyle görüşme yaptığı tespit edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.