Save the Children: Myanmar'da yüzlerce sivil katledildi

Save the Children: Myanmar'da yüzlerce sivil katledildi

Uluslararası yardım kuruluşu 'Save the Children' (Çocukları Kurtarın) Myanmar'ın Kayah eyaletinde son günlerde ordunun yüzlerce sivili katlettiğini iddia edip bölgedeki iki çalışanının kayıp olduğunu duyurdu.

Uluslararası Save the Children (Çocukları Kurtarın) kuruluşu Myanmar'ın Kayah eyaletinde son günlerde Myanmar ordusunun büyük katliamlara giriştiğini, çatışma bölgesinde kalan 2 çalışanlarının da bu katliamlar esnasında kaybolduğunu açıkladı.

İç savaşın sürdüğü Myanmar'daki darbe yönetimi ordusunun Tayland sınırındaki Kayah eyaletinde operasyonları sürüyor. Yerel kaynaklar ordunun operasyonu bölge halkına yönelik katliama çevirmekle suçluyorlar.

Uluslararası yardım kuruluşu Save the Children çatışma ve katliamların ortasında kalan iki çalışanlarının kaybolduğunu, hayatlarından endişe edildiğini duyurdu.

"Yüzlerce sivil katledildi"

Yine Save the Children, Kayah'ta son günlerde Myanmar ordusunun yüzlerce sivili katlettiğini öne sürdü. Kurumun CEO'su Inger Ashing Myanmar askerlerinin bölgedeki çatışmalarla ilgisiz olan sivilleri katlettiğini, hatta yoldan geçen arabalardaki insanları durdurup öldürdüğünü yerel kaynaklara dayandırarak anlattı.

Kayah eyaletindeki çatışma ve katliamlar nedeniyle binlerce sivilin Tayland'a sığındığı, yeni sığınmacıların ise Tayland askerleri tarafından engellenmeye çalışıldığı belirtiliyor.

Şubat ayında gerçekleşen darbenin ardından Myanmar'ın dört bir tarafında etnik sorunlara da dayanan yönetim karşıtı isyanlar çıkmış ve ülkenin taşrası iç savaşa teslim olmuştu.

Büyük şehirlerde darbe karşıtı protestolarda öldürülenler ve taşradaki iç savaşta ölenlerle birlikte bu yıl Myanmar'da 10 binden fazla kişinin siyasi nedenlerle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.