Savunma Bakanı Akar'dan 'Yunanistan-Fransa anlaşması' hakkında açıklama

Savunma Bakanı Akar'dan 'Yunanistan-Fransa anlaşması' hakkında açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan savunma işbirliği anlaşmasına tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan ve Fransa arasında imzalanan savunma işbirliği anlaşmasına tepki gösterdi. "Yunanistan'da özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla bazı anlaşmalar yapmak suretiyle bir silahlanma sevdası başladı. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız, bu gayretten vazgeçin" dedi.

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı açılışında konuşan Hulusi Akar, "Biz Yunanistan ile problemlerin uluslararası hukuk çerçevesinde, iyi komşuluk ilişkileri içinde diyalog yoluyla siyasi çözümler bulunarak çözülmesini istiyoruz." açıklaması yaptı.

Akar, 28 Eylül'de Fransa ve Yunanistan'ın imzaladığı askeri ve savunma işbirliği anlaşmasına tepki gösterdi:

"Maalesef özellikle Yunanistan'daki bazı siyasiler saldırgan eylem ve söylemleriyle ikili ilişkileri bozmak için sorunlara aklen ve mantıken çözüm bulmak yerine gerilimi tırmandırıyor. Bunların beyhude gayretler olduğunu, bu tür eylem ve söylemlerle Türkiye'ye galebe çalamayacaklarını bilmeleri gerekir. Yunanistan'daki liderleri akla, mantığa ve olaylara aklı selimle bakmaya davet ediyoruz.

"Yunanistan'da özellikle son dönemlerde bazı ülkelerin teşvik ve kışkırtmalarıyla bazı anlaşmalar yapmak suretiyle bir silahlanma sevdası başladı. Önce matematik, önce tarih bunlara bakın. Bu tür girişimlerle Türkiye'ye karşı üstünlük sağlayamazsınız, bu gayretten vazgeçin. Buna karşı alınması gereken ne tedbir varsa aldık, alıyoruz. Bu konuda son derece azimli, kararlı ve muktediriz."

Akar, "Türkiye'nin kimseye tehdit olmadığını, kendi hak ve hukukunu koruduğunu" savundu.

Yunanistan ordusunun Koyun Adası'nda gerçekleştirdiği tatbikata da değinen Akar, "Koyun Adası'na kadar gelip tatbikat yapmak tahrik değil de nedir? Bu yapılan provokasyonlarla gerilimi artıran tarafın Yunanistan olduğu, başta bazı ülkeler olmak üzere tüm dünya tarafından görülmelidir" dedi.

Yunanistan Parlamentosu anlaşmayı onayladı

Yunanistan Parlamentosu, Yunanistan'ın Fransa ile imzaladığı savunma işbirliği anlaşmasını perşembe günü onayladı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, oylama öncesinde yaptığı konuşmasında, Fransa ile imzalanan bu anlaşma için "Yunanistan'ın tarihinde ilk defa, olası bir saldırı anında kıtamızın en güçlü, BM Güvenlik Konseyi üyesi ve Avrupa Birliği'nin yegane nükleer gücü olan Fransa'nın yanında yer alacağını taahhüt ettiği tarihi bir anlaşmadır" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.