Savunma Bakanı Güler: Kafkasya'da kalıcı barış için gayret sarf ediyoruz

Savunma Bakanı Güler: Kafkasya'da kalıcı barış için gayret sarf ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Kafkasya'daki mevcut durum hakkında açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kafkasya’daki istikrara büyük önem veriyoruz. Bölgede bir an evvel kalıcı barışın tesis edilmesi için büyük gayret sarf ediyor, can kardeşimiz Azerbaycan’ı ‘iki devlet, tek millet’ anlayışıyla desteklemeye devam ediyoruz" dedi.

Güler, Milli Savunma Bakanlığında düzenlenen törendeki konuşmasında bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

TRT Haber'in aktardığına göre, Güler, Balkanlar'dan Orta Asya'ya, Kafkaslar'dan Afrika'ya tüm dünyada gerilim ve çatışmaların yaşandığı, buna bağlı olarak Türkiye'ye yönelik risk ve tehdit yelpazesinin giderek genişlediği bir dönemden geçildiğine dikkati çekti.

"Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdüreceğiz"

Güler, Yunanistan ile son dönemde yaşanan gelişmelere değinerek "Yunanistan ile son dönemde gelişen olumlu havanın devamına yönelik gayretlerimiz de devam etmektedir. Amacımız Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlarımızı uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun bir şekilde çözüme kavuşturmaktır." ifadelerini kullandı.

Kafkasya'daki istikrara da büyük önem verdiklerini aktaran Güler, "Bölgede bir an evvel kalıcı barışın tesis edilmesi için büyük gayret sarf ediyor, can kardeşimiz Azerbaycan'ı 'iki devlet, tek millet' anlayışıyla desteklemeye devam ediyoruz. Nasıl ki Kafkas İslam ordusu, bundan 105 yıl önce bugün Bakü'yü işgalden kurtararak kardeşlerinin yanında olduysa, aynı anlayışla Azerbaycan'ın yanında olmayı sürdüreceğiz." açıklamalarında bulundu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.