Savunma Bakanlığı: F-16 tedariki hiçbir şarta bağlı değil

Savunma Bakanlığı: F-16 tedariki hiçbir şarta bağlı değil

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD’den talep edilen F-16 konusundaki soruları yanıtladı.

Milli Savunma Bakanlığı, ABD'den F-16 alımının belirli bir şarta bağlı olduğuna yönelik iddiaları yalanladı.

Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70’in tedariki, mevcut 79 adet F-16’nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatları içeren talebimizin ABD kongresindeki onay süreci 26 Ocak’ta başlamıştır. Teklif ve Kabul Mektupları tarafımıza ulaştığında takvim üzerinde çalışmalara başlanacak ve böylece projelerin maliyeti de net olarak ifade edilebilecektir. Talep edilen mühimmat istekleri harekât ihtiyaçları, envanter durumu ve teknik gereklilikler göz önüne alınarak detaylı bir çalışma sonucunda yapılmıştır. Bazı Yunanistan kaynaklı haber sitelerinde iddia edildiğinin aksine F-16 tedariki ve modernizasyonu konusu herhangi bir şarta bağlı değildir."

Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesine konuşan diplomatik kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Temsilciler Meclisi ve Senato'nun ilgili dört komitesine gönderdiği ve kamuoyuna açıklanmayan gizli bir mektuba göre, Türkiye'nin ABD'den F-16 savaş uçağı satın almasının, bu uçakların sadece NATO ittifakı amaçları doğrultusunda kullanılması ve Yunan adaları üzerinde uçuş yapmaması şartına bağlı olduğunu iddia etmişti.

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.