Savunma Bakanlığı'ndan "bedelli askerlik" açıklaması

Savunma Bakanlığı'ndan "bedelli askerlik" açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik uygulamasına dair açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bedelli askerlik uygulamasına dair açıklamada bulundu.

Bedel miktarının düşük tutulduğu bilgisi verilen açıklamada, bedelli uygulamasının sürekli hale getirildiği, yaş sınırının kaldırıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada "Bedelli askerlik için her yıl Bakanlıkça kontenjan belirlenmekte, kontenjan sayısı aşılması halinde adaylar kura ile tespit edilmektedir. Bedelli askerlikten istifade edecek sayının belli bir kontenjan ile sınırlı tutulması nedeniyle bedel miktarının azaltılmasına bağlı olarak gelirde artış olacağı sonucuna ulaşmak doğru değildir" ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlik ücretinin azaltılması söylemlerinin "popülist" olarak nitelendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"TSK, karada, denizde ve havada ülkemizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak, 84 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için azim ve kararlılıkla mücadele etmektedir. Böylesine hassas ve kritik bir dönemde bedelli askerlik konularının istismar edilmesi ve böylesi konuların konuşulması dahi kahramanlık ve fedakarlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelini olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle bedelli askerlik uygulamasının kaldırılması veya ücretinin azaltılması gibi popülist söylemlerle gençlerin duygularını istismar edilmemesi gerekmektedir."

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.