Scholz: İsrail'in güvenliği Almanya için bir devlet meselesidir

Scholz: İsrail'in güvenliği Almanya için bir devlet meselesidir

Almanya Başbakanı Scholz, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu belirterek, "Bu Almanya için bir devlet meselesidir" dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hamas'ın saldırılarının ardından Almanya'nın İsrail'le dayanışma içinde olduğu mesajını verdi.

Scholz Pazar günü Başbakanlık ofisinde yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, mevkidaşına "Almanya'nın bu korkunç saldırı karşısında kararlı ve tereddütsüz bir şekilde İsrail'in yanında yer aldığını" belirttiğini aktardı.

İsrail'in "barbarca" saldırılara karşı kendini ve vatandaşlarını koruma ve saldırganların peşine düşme hakkı olduğunu belirten Scholz, "İsrail'in güvenliği Almanya için bir devlet meselesidir. Bu, özellikle bunun gibi zor zamanlarda geçerlidir. Biz de buna göre hareket edeceğiz" dedi.

Almanya'daki Hamas yanlısı gösterilere tepki

Scholz ayrıca, Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları nedeniyle Almanya'da düzenlenen sevinç gösterilerini kınayarak, "İsrail'e yönelik çirkin saldırıların sokaklarımızda kutlanmasını kabul etmiyoruz" dedi.

"Bu kadar çok insanın ölümü hiç kimse için sevinç nedeni olamaz" diyen Scholz, Almanya'daki Yahudi ve İsrail kurumlarının korunmasına yönelik tedbirlerin artırılacağını duyurdu. Almanya'da, İsrail ile olan dayanışmasının göstergesi olarak Başbakanlık binası, Cumhurbaşkanlığı olarak kullanılan Bellevue Sarayı ve Federal Meclis'in önüne İsrail bayrakları çekildi.

Kaynak: DW Türkçe

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum