"Seçim Mayıs ayının ilk yarısında"

"Seçim Mayıs ayının ilk yarısında"

Mehmet Acet, seçimlerin Mayıs ayının ilk haftalarında yapılabileceğini belirtti.

Türkiye'de erken seçim tartışmaları devam ediyor.

Mehmet Acet, seçim tarihine ilişkin Haber7'de yayınlanan köşe yazısında, seçimlerin Mayıs ayının ilk yarısında yapılabileceğini belirtti.

Acet şu ifadeleri kullandı:

"Geçen hafta bu konu gündeme düştüğünde, herhangi bir bilgi sahibi olmadan önce, seçim tarihi 9 Nisan olabilir diye bir tahmin yürütmüştüm.

Ama sonra sorup soruşturunca, seçim takvimi için Mayıs ayının ilk yarısına dönük bir izlenim edindim. 

Yani, 7 Mayıs ya da 14 Mayıs."

Nisan ve Haziran ayına dair tarihlerde seçim olma ihtimalinin daha düşük olduğunu kaydeden Acet, yazısına şöyle devam etti:

"6 Nisan öncesi olmaz dediğimize göre, seçim takvimiyle alakalı olarak ileriki haftalar üzerinde durabiliriz. Akla hemen 9 Nisan Pazar günü olabilir mi sorusu geliyor. 9 Nisan’la ilgili handikap da 18 Haziran’dakine benziyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde, takvim geliyor 23 Nisan’a. Hem milli bayram, hem de Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü. İyi mi?

Dolayısıyla daha önce ilk tahmini yaparken benim de atladığım bu husus nedeniyle 9 Nisan’ı otomatikman elememiz gerekiyor. 16, yahut 30 Nisan’da seçimlerin yapılma ihtimali olabilir mi? Olabilir. Bu tarihlerin önünde bir engel yok. Ancak, en başta dediğim gibi bendeki kulis bilgisi Mayıs ayına işaret ediyor. 7 Mayıs, ya da 14 Mayıs."

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.