Seçim vaadiydi: Meksika'nın yeni başkanı lüks uçağı satıyor

Seçim vaadiydi: Meksika'nın yeni başkanı lüks uçağı satıyor

Meksika'nın yeni Devlet Başkanı Obrador 1 Aralık’ta yemin ederek görevine başlarken solcu liderin ilk icraatı eski devlet başkanının lüks uçağını satışa çıkarmak oldu.

Devlet Başkanı Manuel Lopez Obrador, “Yozlaşmış siyasetçilerin kullandığı uçak ve helikopterleri satıyoruz.” dedi.

Obrador’un bu açıklamasının ardından Maliye Bakanı Carlos Urzua da Boeing 787 Dreamliner uçağının önünde bir basın toplantısı düzenleyerek uçağın satış kararının çok yakında ilan edileceğini söyledi.

Gazetelerin uçaktan görüntü almasına izin verilirken uçakta eski devlet başkanının kullandığı mermer tabanlı banyonun da olduğu ortaya çıktı. Bakan Urzua 2012 yılı sonunda 218 milyon Amerikan dolarına satın alınan bu uçağın yanı sıra hükümetin kullandığı diğer 60 uçak ve 70 helikopterinin de satılacağını açıkladı.

Seçim vaadiydi

Orbador yemin törenindeki konuşmasında "Meksika'ya, yöneticiler ve zengin azınlık kadar zarar veren bir şey olmadı. Açgözlü bu elitleri yolcu etmenin zamanı geldi. Ayrıca kronik yoksulluk ve çete şiddetiyle de mücadele edeceğiz." dedi.

Obrador seçim kampanyası sırasında lüks başkanlık uçağını satacağı vaadinde bulunarak, "Satın alacak kişiye uçağı törenle bizzat ben teslim edeceğim.” demişti. Obrador başka bir açıklamasında ise "Başkanlık uçağına binmeyeceğim. Bu kadar fakirliğin olduğu bir ülkede o lüks uçağa binsem utancımdan kimsenin yüzüne bakamam." ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.