Sekiz aylık Suriyeli Fatma acil tedavi için Türkiye'ye kabul edilmeyi bekliyor

Sekiz aylık Suriyeli Fatma acil tedavi için Türkiye'ye kabul edilmeyi bekliyor

Ciğerlerindeki rahatsızlık nedeniyle hayati tehlikesi bulunan 8 aylık Suriyeli bebek, Türkiye'de tedavi görebilmek için yardım bekliyor.

8 aylık Suriyeli bebek Fatma, geçirdiği ağır rahatsızlık sebebiyle acilen tedavi görmek üzere Türkiye'ye kabul edilmeyi bekliyor.

Ülkenin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgede faaliyet gösteren insan hakları aktivistlerinin aktardığı bilgilere göre, 8 aylık Fatma, bir süredir ciğerlerindeki ciddi rahatsızlık sebebiyle hayati bir tehlikeyle karşı karşıya.

İdlib kırsalında ailesiyle birlikte yaşama tutunma mücadelesi veren Fatma, koronavirüs salgınının bölgede baş göstermesi nedeniyle Türkiye'nin Bab el Hava sınır kapısını tek taraflı kapatmasının ardından tedavi için Türkiye'ye geçemiyor.

Yerel aktivistler ve gazeteciler 8 aylık bebeğin bir an önce tedavi görmesi gerektiğini, aksi halde yaşamını yitirebileceğini belirtiyor.

Bölgede faaliyet gösteren gazetecilerden Muhammed Faysal, 8 aylık bebeğe yardım ulaştırılması talebiyle, bebeğin ve annesinin kimlik bilgilerini sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Suriyeli aktivistler Türk yetkililere, Fatma bebeğin tedavisinin bir an önce yapılması için Türkiye'ye kabul edilmesi çağrısında bulunuyor.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.