Selaları susturmak için 53 darbeci görevlendirilmiş

Selaları susturmak için 53 darbeci görevlendirilmiş

15 Temmuz darbe gecesi 53 darbeci camilerde okunan selaları susturmak için görevlendirilmiş.

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, halkın darbecilere karşı direnişe geçmesi ve camilerde okunan selalarla halkın sokaklara çıkmasını engellemek için 53 cuntacının görevlendirildiği ortaya çıktı. İddianamede, okunan ezan ve selaları durdurmak için darbecilerin, Topçu ve Füze Okul Komutanlığından çıkarak camilere gittiği, din görevlilerini tehditle susturmaya çalıştıkları ifade edildi.

Eski 58. Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün direktifiyle yarbay Abdülkerim Ceyhan komutasında, yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür, astsubay Hasan Tandoğan, bölük kadrosundaki uzman çavuşlar Muharrem Çetinkaya ve Ahmet Yalçın ile 48 kursiyer uzman çavuşun 3 askeri araçla kışladan çıktığı vurgulanan iddianamede, darbecilerin, kaymakamlığa, emniyete asker çıkarılarak ilçenin kontrolünün sağlanmasını, başlangıçta Askeriye Camisi ve Merkez Camisi'nde okunan ezan ve selaların susturulmasını amaçladıkları kaydedildi.

Kışlanın bitişiğindeki Askeriye Camisi'ne giden darbecilerden Ceyhan'ın, elinde tabancayla imam Hikmet Boza'ya hitaben parmağını sallayarak, "Acele ezanı ve selayı kes", "Emrimi yerine getirmezsen seni tutuklatırım." dediği ve itekleyerek camiye soktuğu anlatıldı. Ceyhan'ın kendisine itiraz eden imam Boza'ya, "Diyanet bitti, diyanet yok, lağvoldu, şu anda biz varız." karşılığını verdiği ifade edilen iddianamede, imamı camiyi kapatmak zorunda bırakan cuntacıların, ardından halkın tepkileri üzerine başarısız olarak kışlaya dönmek zorunda kaldıkları belirtildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.