Selvi tarih verdi: Türkiye'nin Suriye harekatı ne zaman başlayacak?

Selvi tarih verdi: Türkiye'nin Suriye harekatı ne zaman başlayacak?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, olası Suriye operasyonuyla alakalı olarak "Kurban Bayramı’ndan sonra operasyon için artık günler değil, saatler sayılı diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugün kaleme aldığı yazısında Suriye'ye olası yeni harekâtın ne zaman gerçekleştirileceğine dair öngörülerini paylaştı.

Selvi, harekat için Kurban Bayramı sonrasını işaret etti:

"Tel Rıfat ve Münbiç operasyonlarının eşzamanlı olarak başlayacağı ifade ediliyor. Ama öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun tamamlanmasını beklemek gerekiyor. TSK hazırlıklarını tamamlamadan harekâtı başlatmaz. O nedenle Kurban Bayramı’na dikkat etmek gerekiyor. Kurban Bayramı’ndan sonra operasyon için artık günler değil, saatler sayılı diyebiliriz."

Yazısında Selvi, "Suriye operasyonu için her gün an meselesi, ha girdik ha gireceğiz diye yayınlar yapılıyor, kimi zaman doğru çıkmayan tarihler veriliyor. Ama operasyon için birkaç kritik noktayı paylaşmak istiyorum;

Suriye operasyonu için öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun bitiş tarihi önemli. TSK öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun başarıyla tamamlanmasını istiyor.

Ayrıca Tel Rıfat ve Menbiç operasyonu için planlanan askeri yığınak tam olarak yapılmış değil. Önümüzdeki haftadan itibaren askeri sevkıyatın artması bekleniyor.

Peki askeri harekât nasıl olacak? Önce Tel Rıfat sonra Münbiç operasyonu mu başlayacak? Yoksa ikisi de eşzamanlı olarak mı yapılacak? Tel Rıfat ve Münbiç operasyonlarının eşzamanlı olarak başlayacağı ifade ediliyor. Ama öncelikle Pençe-Kilit operasyonunun tamamlanmasını beklemek gerekiyor." yorumunda bulundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum