Senatör Graham, Trump'ı devirme girişimini araştırma sözü verdi

Senatör Graham, Trump'ı devirme girişimini araştırma sözü verdi

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein’ın 2017 yılında ABD Başkanı Donald Trump’ı devirme girişimlerine yönelik iddiaların soruşturulması vaadinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın destekçilerinden olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, CBS televizyon ağına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ortada Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) açıklamaları mevcut. Adalet Bakanı Yardımcısı’nın ABD anayasasında değişiklik yapılarak Başkan Trump’ı görevden uzaklaştırmaya çalıştığına dair iddialar var. Adalet Bakanı Yardımcısı ise söz konusu iddiaları reddediyor. Bu nedenle gerçeği öğrenmek üzere Rosenstein’ın Senato’da ifade vermesi için gerekli girişimlerde bulunacağıma söz veriyorum.”

Graham, Rosenstein ve McCabe’nin ifade vermeye çağrılıp çağrılmayacağına ilişkin soruya “Durum bunu gerektiriyorsa neden olmasın?” yanıtını verdi.

FBI Direktörü Vekili Andrew McCabe, önümüzdeki pazar günü yayınlanması planlanan 60 Dakika adlı programa verdiği röportajda, Rosenstein’in 2017 yılının mayıs ayında FBI Direktörü James Comey’nin görevden azledilmesi konusunda endişe duyduğunu söyledi. Rosenstein’in Trump’ı görevden almak için anayasanın 25’inci maddesinin aktive edilmesinden istediğini kaydetti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.