ABD'de Rus soruşturması devam ediyor: 'Muhtemelen ülkenizi sattınız'

ABD Başkanı Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn'ın yargılandığı Rusya soruşturmasında Flynn'e hitap eden hakim, "muhtemelen ülkenizi sattınız" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında verilecek karar bugünkü duruşmada ertelendi. Yeni duruşma tarihi henüz belirlenmedi.

ABD'deki 2016 Başkanlık Seçimi'ne Rusya'nın olası müdahalesi kapsamında Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'in yaptığı soruşturmada itirafçı olmayı kabul eden ve işbirliği yapan Flynn hakkındaki kararın Salı günü verilmesi bekleniyordu.

Ancak mahkeme, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın, FBI ile sürdürdüğü işbirliğini tamamlayana dek davayı ertelemeye karar verdi.

"Muhtemelen ülkenizi sattınız"

Seçim öncesi kampanya sürecinde Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüşmeleri hakkında FBI'ya yalan söylediğini itiraf eden Flynn, Aralık 2017'de suçunu kabul etmişti.

Duruşmada Flynn'e hitap eden hâkim Emmet Sullivan, eski Ulusal Güvenlik Danışmanı'na Rusya görüşmelerinde "muhtemelen ülkenizi sattınız" dedi. FBI'a yalan söylemenin de "çok ciddi bir suç" olduğunu belirten hâkim, "tiksintimi saklayamıyorum" ifadesini kullandı.

Özel Yetkili Savcı Mueller, geçen hafta mahkemeye sunduğu görüşünde Flynn'in "Trump'ın seçim kampanyasıyla ilişkili şahıslar ve Rus hükümeti arasındaki işbirliği ya da bağlantılarla ilgili olarak" soruşturmaya "önemli" katkılarda bulunduğunu belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Trump'ın eski avukatına 3 yıl hapis cezası
Trump'tan 'Rusya soruşturmasını sonlandırma' çağrısı
Rusya soruşturması savcısı: Trump'ın eski avukatı seçimleri etkilemeye çalıştı

Haberler Haberleri