Trump'ın eski avukatına 3 yıl hapis cezası

Trump'ın eski avukatına 3 yıl hapis cezası

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen, bir dizi suçlamadan dolayı 3 yıl hapis cezası aldı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski kişisel avukatı Michael Cohen, Trump’ın ilişkisinin olduğu iddia edilen iki kadına seçim kampanyası sırasında para ödenmesi sürecindeki rolü dahil bir dizi suçlamadan dolayı 3 yıl hapis cezası aldı.

Cohen, özel yetkili savcı Robert Mueller’ın yürüttüğü Rusya soruşturmasında da 2016 seçim kampanyası sırasında gündeme gelen Rusya’da Trump Tower inşası projesiyle ilgili Kongre’ye de yalan söylemekle suçlanıyor.

Michael Cohen, Ağustos ayında New York’taki federal savcılar tarafından yöneltilen suçlamaları kabul etmişti. Cohen, ödemelerin Trump’ın yönlendirmesiyle yapıldığını öne sürmüştü

Cohen’e verilen ceza, federal savcıların talebiyle uyumluluk gösteriyor. Cohen’e 6 Mart’ta teslim olması emri verildi.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı William H. Pauley III, Cohen’in yazın suçunu itiraf etme ve federal savcılarla işbirliğine gitme kararından dolayı ılımlı ölçüde bir krediyi hak ettiğini ancak soruşturmaya sağladığı katkıların “geçmişteki tüm suçlarını silmediğini” söyledi. 

Cohen, Mueller’ın kendisine yönelttiği suçlamaları kabul ettiğinde Donald Trump’ın Moskova’da gökdelen projesiyle ilgili görüşmelerin zamanlaması konusunda Kongre’ye yalan söylediğini de itiraf etmişti. Özel yetkili savcı Mueller Cohen’in Trump’ın kampanyası ve Rusya arasındaki irtibata ilişkin değerli bilgi sağladığı gerekçesiyle daha az ceza verilmesi önerisinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.